back button

Nyheter

2024-12-03

Hej Bâtard

Chez Jolies lillasyster La Petite Soeur har vuxit upp och hittat sig själv, en självständig och punkigare person. Där vinet har varit huvudpunkten men som nu delar med sig av rampljuset till matmenyn. Med vårt nya tillskott Max Duhs i spetsen har han satt en meny som utgår från säsongens råvaror, som är dynamisk och ständigt föränderlig. Ett exempel på detta är vår “Saucisse Bâtard” – en hemlagad korv som speglar vår strävan efter att skapa mat som är både smakrik och okomplicerad. Med influenser från Sverige och Medelhavet, men även inslag från det asiatiska köket, hämtar vi inspiration från hela världen utan att låta oss begränsas av traditionella ramar. Vårt fokus ligger på att erbjuda mat som är både generös och välgjord, samtidigt som vi bevarar en levande atmosfär som för tankarna till en chark- och vinbar.

Vem är vår nya kollega och köksmästare Max?
Jag är uppvuxen i Sigtuna och är idag gift med två barn. Jag har i stort sett vuxit upp på krogen och har arbetat med mat i snart 30 år. Jag har arbetat i länder som Frankrike, Schweiz och England. De senaste åren har jag arbetat som kökschef på Svartengrens, NOOK och var nu senast med och öppnade upp Bar Montan.

Vad kan gästerna förvänta sig på Bâtard?
Jag vill inte förändra så mycket, jag vill mer addera min personliga karaktär och hjälpa till att förbättra upplevelsen. Här kan ni förvänta er goffig mat för den hungrige men även chark för den som bara vill ha lite tilltugg till vinet.

Hur kommer samspelet med storasyster Chez Jolie vara?
Vi kommer vara helt avskalat från Jolie, med det betyder det att det ej kommer att serveras fransk mat här. Sen kommer vi givetvis att samråda om saker tillsammans som ett team.

Eftersom att det fortfarande är en vinbar, hur samspelar vinet och maten?
Här kommer det att vara god och bjussig mat som det är lätt att sätta viner till, och vi kommer att samarbeta mycket när vi tar fram specialrätter som vi serverar “endast ikväll”.

I WANT TO BE UPDATED

Prenumerera på Stureplansgruppens nyhetsbrev

close popup